Jelentés a gépházból: Metódus változások

A listánkat mindig is szubjektív szempontok alapján szerkesztettük, és voltak benne olyan elemek, mint hogy ha az adott tiktokker letiltott minket, akkor ők nem lehettek fent a listán, nem személyes okból, egyszerűen csak azért mert nem tudjuk megnézni, hogy mi is történik a profiljukon, nem gondoltuk ezt soha hatalmas elvárásnak.

Eddig a célunk a listával az volt, hogy vagy magyar, vagy magyarul, vagy Magyarországról tartalmat gyártó TikTokkerek listáját állítsuk össze hétről hétre. Viszont, úgy gondoltuk, hogy változásra van szükség a listával kapcsolatban, azért, hogy relevánsabb maradhasson, illetve tényleg a magyarnyelvű piacról adjon számunkra információkat, ami mindig is célja volt az oldalunknak.

Ezért a mostani heti zárástól történően csak azok a kreátorok szerepelhetnek a listán, akik:

  • magyar nyelven gyártanak tartalmat
  • vannak aktívan fent videóik
  • és az elmúlt 60 napban legalább 1 új videót feltöltöttek

Nem gondoljuk, hogy ezek túlságosan nagy elvárások, mégis az elmúlt órában a frissítő algoritmusunk több, mint 200 kreátort kiszűrt a listából, akik eddig szerepeltek rajta, és ez még a Top100, sőt a Top10 listáját is erőteljesen értinteni fogja.

Szerintem, azok akik most ennek következtében lekerülnek a listáról, nagyrészük már nem foglalkozik tartalomgyártással, vagy azzal, hogy a magyar listán milyen helyen szerepelnek, szóval ennek inkább pozitív, mint negatív hatása lesz összességében.

A rendszert nyilván tovább bonyolítja ugyanis be kellett vezetni egy olyan figyelő eljárást, ami a megfigyelés alól kikerült fiókokat is átnézi bizonyos időnként, hogy nem tettek-e fel mégis új videót, és visszahelyezzük őket a körforgásba. De, ez legyen ugye a mi dolgunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*